1.Koláč - Krehké čokoládové

26. november 2011 at 18:57 | Sydney
● 1/2 dávky základného cesta
● 4 lyžice kvalitného kakaa
● Niekoľko kvapiek mätového esenciálneho oleja
● Hladká múka
Na ozdobenie - ● 60g nasekanej bielej čokolády
● Farebné cukrové posypanie
───────────────────────────────
1. V miske zmiešame základné cesto s kakaom a mätovým olejom a vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šulec.
Pevne ho zabalíme do potravinárskej fólie a dáme ho na 10 minút do chladničky.
2. Vychladené cesto rozvalkáme na ľahko pomúčenej ploche na plát silný asi 4mm a vykrojíme z neho vianočné motívy. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme ich do trúby vyhriatej na 180°C a pečieme na 5-8 minút do svetlo hnedej farby. Upečené tvary necháme vychladnúť.
3. Bielu čokoládu rozhrejeme v miske ponorenej do horúceho vodného kúpeľa. Naplníme s ňou papierový kornútok alebo striekačku a tenkými linkami čokolády ozdobíme okraje koláčov. Posypeme ich cukrovým posypom a necháme 30 minút tuhnúť.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Príprava : 15 minút
Chladenie : 10 minút
Pečenie : 8 minút
Tuhnutie : 30 minút
Počet kúskov : 30
 

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement