Milujúca jeseň

1. října 2013 v 20:58 | Kristína Krížová |  Fotonávody
Skutočne som veľmi rada, že Vás dnes môžem privítať pri novom článku :) Dnešný článok bude zameraný na fotonávod. Alebo to môžete brať ako nejakú jesennú inšpiráciu na len také obyčajné posedenie pri čaji a pečenej tekvici. Skúsila som sa trochu pohrať s ateliérom fotografií a tak som zvolila pozadie vonku. Spravila som aj nejaké detalnejšie zábery ako môžete vidieť napríklad na druhej fotke. Na weheartit začína mať táto fotka veľký úspech čo ma samozrejme teší. Neviem sa dočkať kedy sa do obchodov dostanú pečené gaštany (moja najobľúbenejšia pochúťka) :)

Čo obsahuje tekvica hokaido? Na klasickej halloweenskej tekvice by sme si veľmi nepochutili. Za to nám dnešný predaj ponúka tekvicu, ktorá nie je až tak veľmi rozchytená, ale stojí za to, ju spoznať. Obsahuje veľmi málo sodíka, ale za to veľmi veľa draslíka a tak je vhodná napríklad pri hypertenzii. Pomáha pri ochoreniach alebo prevencia ochorení pankreasu, sleziny alebo liečbe cukrovky. Obsahuje ďalej betakarotén, vitamín E, C a draslík. Taktiež nemôžme zabudnúť na obsiahle množstvo zinku.



Čo budeme potrebovať na jesennú pochúťku?
•Čaj, olivový olej, zemiaky (na jednu porciu 3 kusy)
•Jednu hlavičku cesnaku, tekvicu hokaido (najlepšie kúpiť domácu na nejakej tržnici, ale nájdete ju aj v obchode či v metre)
•Korenie (napr. provensálske, oregano - vždy dávam korenie podľa chuti)



1. Z polovici z tekvice odstránime šupu a vnútro si nakrájame na kocky. Najlepšie bude, ak dosiahneme najprv mesiačiky a z nich len spravíme kocky. Očistíme si aj zemiaky a tie si taktiež nakrájame na kocky.

2. Spodok misy na pečenie alebo plechu si nalejem olivový/slnečnicový olej (avšak len vrstvu asi tak vysokú ako je 3/4 prstu. Cieľom je zabrániť aby sa tekvica vysušila ale taktiež aby nebola ako sa vraví "samý olej"

3. Osolíme si obe potraviny, posypeme bazalkou, pridáme nakrájaný cesnak a korenie (napr provensálske či oregano) a všetko dôkladne premiešame.


4. Prikryjeme (napr. alobalom) a pečieme 50 minút pri teplote 185° v elektrickej rúre. Po 50 minútach dáme alobal dole a teplotu zmeníme na 200°. Ďalej sledujeme pokiaľ tekvica nezíska taký "pripečený nádych" a hneď potom ju vyberieme.




Dúfam že Vám aspoň zajtra stihnem vrátiť komentáre od posledného článku. Snáď sa dostanem aj k novým blogom :)
 


Komentáře

1 NaTyy NaTyy | Web | 1. října 2013 v 21:00 | Reagovat

Tak to vypadá hodně dobře :) ještě si to pročtu párkrát a určitě to doma vyzkoušíme :)

2 Adiw Adiw | Web | 1. října 2013 v 21:04 | Reagovat

Vyzerá to super. Práve doma máme dve tekvice, tak možno si spravím čaj :) Tie fotky vyzerajú naprosto úchvatne, najmä tie prvé dve, skoro ako Made in America. Nádherná dekorácia :)

3 Berry Berry | Web | 1. října 2013 v 21:21 | Reagovat

Tie prvé fotky sú krásne. To ti závidím,že bývaš v dome a takto si to môžeš vonku upraviť :) Pozerám,že aké peckové zloženie má tá tekvica o.O Aj  by som to skúsila,ale ja nejako tie tekvicové kecy nemusím,som veľmi zvedavá na náš koláč :DDD

Čo sa tvojho komentu týka,sorry,že ťa to znervozňovalo :D A nám sa písomky začali už dávno pradávno :D Hate it

4 Kirstie Kirstie | Web | 1. října 2013 v 21:37 | Reagovat

Už si mi chýbala :3 :D
Mňamky taká tekvica :3 :) tie fotky sú úplne bombastické :D ty si rodená designerka :))
Aj ja som rozmýšlala nad tým, že spravím nejaký fotonávod  , no po prvé nemám čas, a po druhé nemám nápad na recept :/ :D

5 Lucy0077 (lucy0077blog.cz) - Fashion blog Lucy0077 (lucy0077blog.cz) - Fashion blog | Web | 2. října 2013 v 9:00 | Reagovat

wau ty fotky :-O jinak kaštany jedlé jsem ještě nejedla :)

6 alfalfa alfalfa | E-mail | Web | 2. října 2013 v 9:53 | Reagovat

To vyzerá krásne, tie fotky sú nádherné :D

7 El.Michelle El.Michelle | Web | 2. října 2013 v 15:14 | Reagovat

Jé, tak to je nádherný :) Úžasné fotky a skvěle jsi to nazdobila. Nic neudělá lepší podzimní náladu, než takový krásně vyzdobený stůl, šípkový čaj a pečená dýně :)

8 Smajlík Smajlík | 2. října 2013 v 15:56 | Reagovat

O takejto tekvici som už počula, ale ja osobne tekvicu, nech je akákoľvek, nejedávam. Prečo, to sa ma nepýtaj. Nikdy som ju nejedla a tak neviem ani ako chutí, ale nejako mi proste nevonia.

Čo sa týka fotiek, sú naozaj veľmi pekné. Hlavne táto posledná s gaštanmi a tá druhá. Strašne sa mi páčia, najmä tieto dve, ale i ostatné fotky sú veľmi pekné. A čo sa týka tej tuším tretej fotky (tá s tými tekvicami položenými na zemi, alebo kde to bolo, už presne neviem) sestra hovorí, citujem: "Pekné zátišie!" :)

9 G. G. | Web | 2. října 2013 v 16:05 | Reagovat

Takéto fotky se mi vždycky na weheartit líbily, také jsem je párkrát zkoušela nafotit ale nikdy se mi nepovedly tak dobře jako právě tobě :) Kdyby u nás na vesnici měly tyhle dýně, určitě by jsem vyzkoušela něco podobného, nebo přímo tento recept, bohužel u nás mají jen klasické dýně, a to je opravdu málo, většinou jen to co si někdo vypěstuje a pak to prodá na farmářských trhách...

No rozhodně jsem ráda že opět píšeš na blog, sice jsem tu zatím ještě nikdy nic neokomentovala, ale jsem tvůj dlouhodobý čtenář a když jsi od 15tého nic nepřidala úplně jsem se lekla že jsi skončila, což by byla šíleně velká škoda, ale naštěstí se to nestalo a to je velmi dobře, protože jsi moje velká inspirace v blogovém světě :)

10 Petey Petey | E-mail | Web | 2. října 2013 v 17:10 | Reagovat

Vypadá to lákavě! Já si prvně myslela, že je to nějaký oranžový banán a ona je to nakrájená dýně :D Fotky se ti moc povedly :)

11 Mavis E. Strix Mavis E. Strix | E-mail | Web | 2. října 2013 v 17:31 | Reagovat

Hmm, vyzerá to naozaj veľmi, ale veľmi dobre! Určite to skúsim :)

Tiež sa veľmi teším na pečené gaštany. Milujem ich! Hlavne teraz, keď je tak chladno. Je to niečo ako moja tradícia, vždy si ich kúpim na miestnom jarmoku a potom ich celú cestu tou uličkou pomedzi stánky chrúmem :) Jááj, neviem sa dočkať! :)

Čo sa fotiek týka, sú naozaj úžasné, teda hlavne tá prvá! :)

12 Pagess Pagess | Web | 2. října 2013 v 17:42 | Reagovat

Děláš si srandu?!!
Já myslela, že první dvě fotky jsou z wehearit.com.. jako takové ty pohádkové někde z ameriky.. a ony jsou tvoje :O fakt LUXUS!! :) Krásně zvolené fotky. Já kdybych chtěla fotit z kaštany, tak jedině namalovanými, protože u nás kaštany nikde nejsou :D
Fotonávod je super, pro ty, kteří mají tekvice nebo dýně po našemu. U nás pěstuje soused, ale pochyybuju, že mi jednu věnuje :D :D Super návod! :) a nejkrásnější fotky! :)

13 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 2. října 2013 v 18:03 | Reagovat

Ty fotky mají fakt úžasnou atmosféru :) Nemůžu se dočkat, až budu naše dýně na konci října vyřezávat

14 Magdaléna Magdaléna | Web | 2. října 2013 v 18:26 | Reagovat

Zaujaly mě ty léčebné účinky. Babička má hypertenzi a bere zinek. Tohle by mohlo zabrat :) Ale spíše se chystám na dýňovou polévku (případně na směsku pečené zeleniny :) )

15 Fleur Fleur | Web | 2. října 2013 v 19:08 | Reagovat

Vieš :) Fotky sú tak dokonalé že som si najprv myslela že sú z we♥it. A myslím že to bol aj tvoj zámer pretože väčšinu fotiek máš osvetlené ale aj nafotené ako obrázky z we♥it .

Osobne milujem jeseň ale jesenné plody... Hmmm... Ani nie. Nepochutím si na tom. či už gaštany aebo čokoľvek iné. Vyzerá to krásne ale pre mňa nie chutneť. Ak by mi to niekto urobil možno by som ochutnala ale že by som to mala urobiť sama tak to nehrozí :)

Inak by si kľudne mohla urobiť pre teba desing s tvojími fotkami. Bolo by to super a nápadité. Pretože naozaj krásne fotíš :)

16 Vikyna Vikyna | Web | 2. října 2013 v 21:07 | Reagovat

Ty fotky jsou naprosto parádní!! :)
Ale nevím, asi bych na ten čaj neměla chuť :P

17 Baška Baška | Web | 3. října 2013 v 8:53 | Reagovat

Fotky si naozaj krásne odfotila =) Tiež mám rada pečené gaštany, ale to tak že dám si 3 a potom ma prejde chuť. Hokaido je úplne skvelé, nedávno to babka dala do pečenej zeleniny, hrozne mi to pripomínalo zemiaky. V živote by ma nenapadlo že by mi to mohlo chutiť, aj som sa to bála ochutnať. Navrhnem babke/mame tvoj recept =)

18 Carly Carly | 3. října 2013 v 14:04 | Reagovat

Ty fotky se vážně povedly,hlavně ty první :33 myslela jsem si,že jsou z weheartit.com :D Focení ti vážně jde :) Pečené kaštany jsem měla snad jenom jednou a to asi před pěti lety,moc mě ale nechutnaly :D Návod je super,ale já dýně moc nemusím,vlastně nevím :) Ještě jsem je nikdy nejedla.Ukážu recept babičce nebo mámě :)

19 Dadusha Dulce Dadusha Dulce | Web | 3. října 2013 v 17:06 | Reagovat

Ja tekvicu veľmi nemusím (skoro vôbec) ale ty vždy všetko nafotíš tak, že by som dostala chuť hádam aj na exkrement, ak by si ho takto odfotila :D Teraz si ma fakt vyhladovala, takže je dosť možné, že cez víkend toto budeme robiť :D

20 Kája Kája | Web | 3. října 2013 v 18:08 | Reagovat

Upřímně musím říct, že dýně opravdu nejím. Vlastně ani nevím proč, ale zkrátka mi nechutnají. To nic, ale nemění na tom, že jsi tento další "food" návod nepojala fantasticky jako všechny ostatní :) Normálně bych si ji potom i možná s chutí dala, protože to vypadá opravdu lahodně. Navíc se mi líbí to prostředí a pojetí všech fotografií. Ani se nedivím, že máš s tou druhou fotografií na weheartit takový úspěch - umíš krásně fotografovat! Těším se na příští recept, až se zase budu olizovat od ucha k uchu :)

21 evie☯ evie☯ | Web | 4. října 2013 v 15:43 | Reagovat

Můžu ti něco říct? Já úplně umírám už jen u těch tvojich fotek. Jsou úžasné, víc než úžasné. Máš opravdu obrovský talent na fotografování:)
Teď k článku. Návod je jako vždy skvělý. Vypadá to lahodně a určitě to někdy zkusím, dýně mám ráda, hlavně dýňový kompot ^^

22 Julls ~ woolie.blog.cz Julls ~ woolie.blog.cz | E-mail | Web | 4. října 2013 v 19:20 | Reagovat

Vyzerá to úžasne! :O Tie obrázky sú fakt krásne, pani fotografka. ;) Ako profesionálne.
A recept..mhm, ja tekvice moc neobľubujem. Ale kompót mi chutí. :D

23 Infinity Infinity | Web | 4. října 2013 v 19:21 | Reagovat

Krásně propracovaný článek, ty fotky vážně vypadají jako z weheartit. Jsi moc šikovná, jak vymýšlíš tak skvělé recepty. :-) Myslím si, že ta dýně musí být vynikající takhle připravená. :)

24 allys-cook allys-cook | E-mail | Web | 5. října 2013 v 11:39 | Reagovat

obdivuju tvůj cit pro fotky. vypadají jako z pohádky =)

25 megiiiii megiiiii | Web | 9. října 2013 v 23:28 | Reagovat

:O TY FOTKY JSOU ABSOLUTNĚNEJVÍCÚŽASNĚOHROMUJÍCNĚDOKONALÉ!!! :)))))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama