November 2013

30 facts about me - 4

20. november 2013 at 21:45 | Sydney |  30 facts about me
Ahojte! :) Práve som asi v 80% učenia sa ZKC (zdravie a klinika chorôb). Skončila som pri hypotenzii a ostáva mi zopakovať si ešte flebotrombózu a flebitídu. Dnes sme mali v škole v podstate 9 hodín. Začínali sme nultou;triednickou (07:05) a končili 8.hodinou o (15:25). Z patológie som nakoniec dostala dvojku, tak sa chcem aj tak všetkým poďakovať za povzdbudivé slová pri písomke :) Zajtra idem do školy až na druhú hodinu, ako každý štvrtok chodíme my nemčinári, kedže prvá skupina majú angličtinu. Potom ma čaká slovenčina, matika, dvojhodinovka ZKC, ďalej dve telesné a opäť končím ôsmou hodinou, etikou.

Na dnes som si pripravila 30 faktov o mne. Väčšinou vždy cez deň ma nejaké ďalšie fakty napadnú, ale keď ich píšem, akoby sa všetky nápady rozpŕchli. Počas víkendu si plánujem dokončiť z biochémie aminokyseliny a posunúť sa v podkladov na ďalšiu tému. Držte mi palce :)

1. Rada robím psychológa ostatným v mojom živote
2. Neznášam sladené vody, resp. tie farebné
3. Nikdy nepochopím matematike
4. Viem poskladať celú rubikovu kocku
5. Praskám si palec na pravej ruke
6. Som hrdý nefajčiar
7. Cigaretu som mala v ústach len 3x za život a stačilo

(zdroj obrázku : weheartit.com)

8. Neznášam v zime prekúrené priestory
9. Každý večer si nahrievam malý vankúšik, ktorý mám pri nohách
10. Mám vždy chladné chodidlá
11. Nosím nočný strojček na zuby
12. Pred 2 týždňami som si zafarbila vlasy na tmavšiu hnedú
13. Chcela by som v budúcnosti stráviť Vianoce vo Fínsku

Breathe in the autumn air

18. november 2013 at 20:04 | Sydney |  Photos
Čaute :) Ďalší článok! Veríte tomu? Tieto fotky som fotila ešte cez víkend, ale pridávam ich až teraz. Celé padajúco-listnaté obdobie jesene som mala v pláne ísť von fotiť oveľa skôr, ale kým som sa "zobudila", všetko lístie opadlo. Až na posledných pár farebných skvostov. Breathe in the autumn air. Dýchať v jesennom vzduchu. Túto vetu som našla na peknom weheartit fall obrázku a veľmi sa mi páčil ten popis, kedže je to v podstate výstižné. Až teraz som si všimla, ako sa dobre dýcha v jesennom vzduchu.

Túto rubriku Photos, som kedysi zásobovala najviac. Aj keď som od vtedy získala väčšie zručnosti vo fotografovaní a lepšie odhadnem kedy je správna doba na fotenie, zamýšľam sa nad blogom z minula. Keď sme nemali doma ešte zrkadlovku, väčšinou som sem pridávala veci fotené mobilom alebo grafiku. Vlastne som ani vôbec netúžila po foťáku. Potom na jar 2012 si mamina kúpila zrkadlovku a vtedy som sa nejako začala viac venovať fotografovaniu. Náhľadný článok z prvého fotenia pre blog :D Väčšina z mojich fotiek boli kvety a exteriér, pretože to bolo na jar a vtedy je čas fotografov. O niečo viac ako 3/4 roka prišla zima. Ako si tak čítam svoje staršie články, začínajú vo mne ožívať kedysi dávne myšlienky čo vo mne prevládali. Napríklad zimný článok. A nakoniec som sa nejako odtrhla od naturalistického fotenia a prešla som aj na rôzne slávnostné príležitosti, jedlo, motivačné články. Koho by to niekedy napadlo :)



Do not by shy III

17. november 2013 at 18:46 | Sydney |  Do not be shy
Krásny večer Vám želám! :) Aj vy ste postihli tú blogovú aktivitu? Tri články v priebehu troch dní? Aj to je možné. Každopádne som dostala kvantum nápadov, tak prečo ich nevyužiť. Včera po pridaní fotonávodu na bruschettu som sľúbila že pridám ďalšiu časť do not be shy, na ktorú ste čakali tak dlho. Rozhodla som sa, že časti nebudem písať ako pred tým (do jedného článku asi 5-6 dlhých tipov), ale skrátim to na rozvité dve. Taktiež plánujem do rubriky When I think pridať novú "podrubriku" -Hours of psychology- (dúfam že ten výraz je dobre) Bude to také prekvapenie, ktoré by mohlo odštartovať niekedy začiatkom ďalšieho týždňa.

Pred týmto článkom sa tu už dva podobné objavili. Všetky sú rozdielne, ale spája ich čosi rovnaké. Tak ako aj ľudia. Sú rozdielní ale mnohých spája práve vec, o ktorej si dnes budeme hovoriť. A tým je nesmelosť. Strach nadviazať rozhovor s niekým cudzím, nervozita pri stretnutí s novými ľuďmi. Avšak nezamieňajme si nesmelého človeka s introvertom. Introvert je obratný pri komunikácií s inými ľuďmi, má rád spoločnosť ale dobíja si baterky radšej sám. A to som ja :)
Podľa štúdií trpí (alebo trpelo) z populácie 80% ľudí. Preto si nemyslite že ste jediný vyčnievajúci z davu. Denno denne okolo vás prejde množstvo ľudí, ktorí majú rovnaký problém, len vy o tom neviete. Rovnako to ony nevedia o Vás.
Pokiaľ sa vás nesmelosť netíka, článok sa vás vôbec netíka a ušetrite si čas komentára :)

(zdroj obrázku : Inslee.net)

Hlas nám prezradí oveľa viac, než si dokážeme vôbec predstaviť : Mnoho ľudí netuší, že práve prvé sekundy rozhovoru ovplyvní práve náš hlas. Hlasitosť, tón, melódia a predovšetkým rýchlosť sú mierkou vašej sebaistoty, alebo jej nedostatku. Podľa zafarbenia hlasu môžeme usúdiť pohlavie, vek, emocionálne rozpoloženie. Ak sa stretnem s novým človekom, niekedy sa pristihnem, že vlastne ani nepočúvam to čo vraví, ale spôsob, akým to vraví. Rovnako aj hlas sa môže rovnať hudbe či melódii. A kto nerád počúva dobrú hudbu? Napríklad ak sedíte v autobusi a za vami sú dvaja rozprávajúci sa ľudia, môžete si už len na základe ich hlasu vytvoriť k nim sympatiu bez toho, aby ste ich videli. Preto aj keď hovoríme tzv. "s úsmevom", príde hlas oveľa vľúdnejší, milý a sympatickejší. Niektorí ľudia majú od prírody hlas dobrej hudby, teda je dobré počúvať ho. Naopak niektorí sa sťažujú na maskulinejšie zafarbenie, a môžu sa vyhovárať že sú zachrípnutí a podobne. Pre ženy je charakteristický vysoký hlas, u mužov je to naopak. Preto je dôležité si uvedomiť : AKO niečo poviete, prehučí to, čo poviete. Sebavedomí ľudia majú v reči veľmi málo páuz. Pokiaľ dávate v strede vety pauzu, dávate tým najavo "nemám svoje myšlienky zrovnané".

Bruschetta recipe

16. november 2013 at 16:45 | Sydney |  Tuscany
Ahojte :) Chcem sa poďakovať za komentáre, ktoré mi pribudli k dizajnu. Veľmi ma teší, že sa Vám nový dizajn páči a cítite sa na mojom blogu dobre. Dnes by som Vám však chcela predstaviť fotonávod na talianske predjedlo a tým je Bruschetta. Po prvý krát som to ani náhodou neochutnala v Taliansku, ale v pizzérii v centre. V Toskánsku sa nazýva fettunta a zvykne sa podávať najmä preto, aby sa ochutnal úplne prvý olivový olej sezóny. Ja som tento klasický recept pozmenila o jednu prísadu a tou je levanduľa. Máme jej doma nasušenej až až, tak sa do hotovej zmesi primieša a taktiež dodá taký jemný šmrnc, kedže je to vlastne bylinka. Ale nie je podmienkou, aby tam bola :)

Čo sa tíka článkov, tak pravdepodobne zajtra by sem mohol pribudnúť najnovší článok Do not Be shy III, ktorý som obmenila trošku tým, že v každom článku z tejto rubriky nebude kvantum informácií, ale rozdelím to po menšom :)



My new design - Scandinavische bescheidenheit

15. november 2013 at 16:05 | Sydney |  Designs


Dizajn pre : Môj blog
Čas : 2, 5 hodiny
Prídavky : Obrázok v ask me, menu ikonky, popisky v rubrikách
Spokojnosť : 100%
Téma : Škandinávia

Vyjadrenie : Srdečne Vás zdravím v mojom novom škandinávskom blogu :) Včera večer som si spravila šablónu a dnes ráno som tam len pridala obrázky. Som s ním mimoriadne spokojná a povedala by som, že sa mi páči najviac zo všetkých vytvorených dizajnov. Názov dizajnu je v nemčine a je vyňatý z nemeckého interiérového časopisu. Scandinavische bescheidenheit = škandinávska skromnosť. Už približne rok som prepadla tomuto bielemu, čistému a prírodnému štýlu. Spočiatku ma na to naladila mamina, keď sme sa presťahovali do domu a spravila nám celý priestor do takéhoto štýlu. Potom som si spravila tak svoju izbu a tento dych sa dostal aj na môj blog. Je to určitý aj životný štýl, akým človek žije a preto je to pre mňa dôležité. Pevne verím, že sa nový dizajn páči aj Vám :)

Okrem toho je na blogu aj jedno dievča z blogu Levandora, ktorá mi absolútne "nenápadne" skopírovala pôvodný dizajn. Týmto ju srdečne pozdravujem, a už si môžem začať užívať svoj vlastnou rukou vyrobený dizajn. Pred tým však bol skopírovaný môj a len prerobené popisky. Teraz tam len vymenila pozadie. Čiže "gratulujem" k jej šikovnosti...

Užívajte si víkend, mám pripravených plno článkov! :)

My school Monday

11. november 2013 at 19:23 | Sydney |  My Foods
Ahojte! :) V prvom rade sa vám chcem poďakovať za početné množstvo komentárov, ktoré ste mi zanechali pri poslednom článku. Je mi ľúto, že vám ich tak rýchlo nebudem môcť vrátiť, pretože vôbec na to nemám čas. Tie dni tak rýchlo plynú, že človek si ani nestihne skoro nič uvedomiť a všetko mu len plynie pred očami. V rozpísaných článkov mám pripravečný post v poradí tretí, ktorý bude spadať pod rubriku do not be shy. Plánujem spraviť na blog aj nový dizajn, ale zatiaľ na to fakticky nemám čas.

Po príchode domov som si dala dlho vytúžený obed (rybu). Kedže sa v škole 95% ľudí nestravujeme, musíme si vytrénovať žalúdky a jednoducho vydržať. Potom som si doma vytiahla vafle, nutellu, sušené jablká a milka čokoládové sušienky. Neviem či je niekto tak úchylný na fotenie jedla (sladkého) tak ako ja :D Vonku zavíja poriadny novembrový vietor a pri živote ma drží len šálka kávy. Dosť dlho som si nepozrela už žiadnu časť z Harryho Pottera a dnes som v notebooku vyhrabala polovičného princa, tak bolo rozhodnuté.



Náš novembrový začiatok

3. november 2013 at 17:05 | Sydney |  Bratislava diaries
Ahojte kamoškovci :) Momentálne som si posťahovala pár dielov z kobry 11 (zo 7 a 8 sérii) a dávam si aspoň nejaký záložný plán do týchto dlhých zimno-jesenných večerov. Ale podstatou článku je však niečo úplne iné. V poslednom príspevku som písala o tom, ako sa tento piatok chystáme s kamarátkou do Bratislavy. Dokopy sme tam strávili 12 hodín a prešlo to naozaj veľmi, veľmi rýchlo. Ostalo mi ešte dosť peňazí, ale kvôli riskovaniu v doprave som o podstatnú sumu prišla. Chcem sa Vám ako vždy poďakovať za kvantum obsiahlych komentárov, ktoré mi práve dodávajú chuť písať ďalšie články. Na tento týždeň mám pripravený nový motivačný článok, ktoré píšem asi najradšej :)

Do Bratislavy by sme ešte teraz v novembri určite chceli ísť a to už len z môjho dôvodu návštevou lekárskej fakulty. Vedľa je akási medická záhrada, ktorá slúži ako verejný park. Chcem si pozisťovať veci ohľadom prijímania (ostáva už len dva a pol roka), ako to na škole prebieha a ak sa mi podarí, nájsť nejakého študenta, ktorého by som mohla vyspovedať :D