Manufaktura sirupy recenzia

3. july 2014 at 13:09 | Kristína Krížová |  Herbs and cosmetics
Všetkým Vám želám pekný tretí júlový deň :) Dnešný príspevok bude zameraný na recenziu pre českú kozmetiku Manufaktura. Možno ste mnohí o nej už počuli, máte od nich nejaké výrobky, alebo ste sa o nej dozvedeli z môjho blogu. Postupne plánujem pridávať rôzne recenzie výhradne na túto kozmetiku. Vždy ma udivovali prekrásne obaly, precíznosť dizajnu a domáca kvalita. Keď som však prednedávnom navštívila ich obchod, zaujali ma tieto dva sirupy. Je veľmi pozitívne, že ich sortiment sa neviaže len na kozmetiku čo sa tíka sprchových gélov a krémov na ruky ale aj takýchto "chutných" vecí. Na presnú cenu sa už nepamätám ale je to čosi vyše 5 € = 150 kč,-. Najbližšia recenzia na túto kozmetiku bude z celej limitovanej edícii černý rybíz (až na to že stále nie je k dispozícii sirup, tak to bude musieť trochu počkať).

Trvalo mi trochu dlhšie, kým som spravila fotky, pretože som sa ešte vyhrala s clonou a manuálnym nastavením. Zajtra som od 14.00 do 22.00 na brigáde, takže na blog mať veľa času nebudem. Preto sa snažím popozerať čo sa tu za ten pol rok zmenilo. Ako prvé som si všimla, že nespočetne veľa bloggeriek presedlalo na blogspot. Na samotnom svojom blogu som ešte ani neskončila úpravy, avšak je to na dobrej ceste. Fajn, poďme už na tú recenziu :)





Do recenzií sa budem snažiť zapojiť všetky látky, ktoré sú obsiahnuté v danom produkte. Kedže v týchto sirupoch ich je podstatne menej ako v kozmetike na telo (krém na ruky černý rybíz), budem sa snažiť ku každej nasledujúcej látke pridať aj jej využitie a u niektorých aj nežiadúce účinky a to najmä pri konzervantoch. Alebo ak ich aj nenapíšem, na každom nechám priložený link, ktorý bude zvýraznený farebným písmom.
V týchto sirupoch som sa dočítala skôr o bylinkách. Mrzí ma, že výrobcovia pridávajú oxid siričitý (ale ten je v drvivej väčšine výrobkov na trhu). Sirup dobrou noc obsahuje podiel alkoholu 9,5% obj. pretože jeho hlavná zložka je červené víno. Naopak pri dobré ráno je to zahustená hroznová šťava. Ak si čítate zloženie na hocijakom výrobku, vždy idú suroviny od najviac použitej po najmenej. Preto zvykne začať Aqua (voda) pretože jej tam je najviac.


•Révové víno červené •Pitná voda •Zahustený hroznový mušt •Výťažky z liečivých bylín uvedených nižšie (11ml v 100ml nápoja)
Medovka lekárska - Pôsobí sedatívne na centrálny nervový systém, používa sa pri nervových poruchách, epilepsii a pri nespavosti. Ak vypijeme pred spaním štvrť litra medovkového čaju, budeme dobre spať a budeme mať pekné sny. Pomáha pri psychickej vyčerpanosti, opuchoch a zápaloch nervov, búšení srdca, srdcovej neuróze, extrasystólii, migréne, klimakterických ťažkostiach a pri pocitoch zvracania v tehotenstve. Medovka uvoľňuje tiež bolesti a kŕče čriev, odstraňuje plynatosť, pomáha pri črevných a žalúdočných kolikách a pri zápale a bolesti žalúdka a žlčníka.

Konope siate - Podľa odborníkov všetky produkty, ktoré sa vyrábajú z potravinárskej konopy obsahujú látku THC v malých množstvách, než aké sú povolené v mnohých štátoch sveta. Kanabidiol, látka nachádzajúca sa v konope siatej je len v maličkých množstvách, nemá psychoaktívne účinky THC a navyše ich dokáže aj účinne blokovať, chráni nervový systém, pomáha pri kŕčoch, má aj protizápalové a antimikrobiálne účinky. Vraj dokonca kanabidiol má silnejšie antioxidačné účinky ako vitamín C či E.

Ovos siaty - Horčíka je v ovse 3-krát viac ako v iných obilninách, draslíka 2-krát viac ako v pšenici, kremíka 10-krát viac ako v pšenici. Vápnik je spolu s fosforom zodpovedný za pevné kosti a zuby a spolu s horčíkom kontroluje pravidelnú činnosť srdca, zmierňuje nespavosť a pomáha nervovému systému. Železo je nevyhnutné pre život - je potrebné k tvorbe hemoglobínu, zvyšuje imunitu, odstraňuje únavu a pokožke navracia tonus, bráni vzniku a vylieči anémiu z nedostatku železa. Fosfor je dôležitý pre reguláciu srdcovej činnosti a obličiek, je zdrojom energie, zmierňuje bolesť pri zápale kĺbov, udržuje zdravé ďasná a zuby, horčík je protistresová látka, udržuje zdravé srdce a zuby, zmierňuje žalúdočné ťažkosti a draslík pomáha jasne myslieť, znižuje krvný tlak a napomáha liečiť alergie.

Lipa obecná - Spazmolytický účinok (uvoľňuje kŕče). Obsahuje flavonové glykozidy (tilirosid), tokoferol (vitamín E) a iné bohaté látky najmä flavonoidy (chránia bunky pred toxickým účinkom;antioxidanty) a polysacharidy.

Pomarančovník - Obsahuje látku synefrín. Synefrín známy tiež pod názvom symphatol alebo oxedrin. Je to látka alkaloidnej povahy. Chemicky je veľmi podobný efedrínu a pseudoefedrínu. Synefrín je určitou legálnou alternatívou návykovej látky efedrín, ale nemá negatívne účinky efedrínu na centrálny nervový systém. Synefrín špecificky stimuluje beta-3 receptory, čím dochádza k stimulácií lipidového metabolizmu bez vedľajších účinkov. Pretože je to látka štrukturálne blízka adrenalínu, pôsobí centrálne stimulačne. Používa sa predovšetkým k odbúravaniu tuku, zníženiu hmotnosti a zvýšeniu hladiny dostupnej energie.
Marinka voňavá

Schizandra - Schizandra má povzbudzujúci vplyv na centrálny nervový systém (CNS), rozomleté semená znižovali experimentálne navodenú neurózu, schizandrín u experimantálnych myší výrazne predlžoval dobu spánku. Ďalej má vplyv na kardiovaskulárny systém - stimuluje krvný obeh a súčasne zlepšuje vlastnosti krvi a má vplyv na dýchací systém. Zistil sa antitusický účinok, ktorý bol známy už v dávnej japonskej klasickej medicíne - vplyv na tráviaci systém (potláča žaludočné ulcerácie spôsobené stresom, inhibuje žaludočnú sekréciu), pôsobí antiulcerózne a má vplyv na pečeň. Má vplyv na metabolizmus, stimuluje rezorpciu fosforu, zvyšuje jeho obsah v krvi a kumuláciu v mozgu a niektorých vnútorných orgánoch. Pozitívne sú účinky na oxidačné procesy v mozgu, pečeni a svaloch, urýchľuje metabolizmus lipidov, má anticholesterolemický efekt, čím brzdí rozvoj arteriosklerózy (kôrnatenie tepien)

•Aróma •Zahusťovadlo : arabská guma z miazgy stromu acacia •Konzervant : sorbát draselný (E202) •Antioxidant : oxid siričitý (E220)




•Zahustená hroznová šťava •Výťažky z liečivých bylín (obsah v 1 dávke)

Rozchodnica ružová (30 mg) - Zvyšuje biosyntézu bielkovín a nukleových kyselín, uvoľňujú energiu, znižujú únavu a urýchľujú regeneráciu po náročnom výkone. Extrakt rozchodnice má tiež normalizujúci vplyv na hladinu glukózy v krvi, preto ho možno použiť ako podporný prostriedok pri ľahkej forme cukrovky. Pretože extrakt zabraňuje negatívnym reakciám vznikajúcim následkom stresu, má aj gastroprotektívny účinok, čo znamená, že zabraňuje vzniku žalúdočných vredov. Slúži ako stimulans centrálneho nervového systému u chorých s neurasténiou, neurózami a depresiami, na zlepšenie pamäti, vnímania, odstránenie podráždenosti a nepríjemných pocitov v srdcovej oblasti.

Paulínia nápojná(450 mg) - Najznámejšia je guarana pravdepodobne pre svoje povzbudzujúce účinky, za ktoré vďačí kofeínu. Semena guarany ho obsahujú 3 až 4 percentá, čo je približne dvojnásobok oproti množstvu, ktoré sa nachádza v káve. Kofeín sa z guarany uvoľňuje do tela pozvoľna po dobu 6 ať 8 hodín a vďaka tomu, že neprekysľuje žalúdok, je táto alternatíva "povzbudzovača" zdravšia. Vďaka spomínanému kofeínu, rastlinným silicám, tanínu, teobromínu, vitamínu C či vitamínom skupiny B a iným bioaktívnym látkam zvyšuje fyzickú aj psychickú výkonnosť, podporuje koncentráciu, znižuje únavu svalov, znižuje bolesť a podporuje účinnosť liekov proti bolesti.

Sibírsky ženšen(70 mg) - Eleuterozidy zo skupiny B, tiež zo skupín AM a ciwujianozid A- E. Tie jednak zvyšujú odolnosť, majú výrazný imunostimulačný efekt, zlepšujú pamäť a učenie, majú protizápalové účinky a pôsobia antidepresívne. Všetky tieto efekty ocenia nielen športovci a bodybuilderi, ale aj pacienti po chemoterapii so zníženou funkciou kostnej drene po rádioterapii, chorí pri angíne, hypercholesterolémii, neurasténii, nespavosti

Jahodník lesný(60 mg) - Jahody patria k jedným z najsilnejších antioxidantov, podporujú krvný obeh a krvotvorbu a majú aj afrodiziakálne účinky. Celkovo posilňujú imunitný systém, pôsobia antibakteriálne a močopudne. Ovplyvňujú metabolizmus soli a vody v tele (odvodňujú), podporujú rast nových buniek, priaznivo pôsobia na kožu, vlasy, nechty a pevnosť kostí. Pomáhajú k správnej funkcii pečene, žlčníka a štítnej žľazy, zabraňujú vzniku močových, obličkových a žlčových kameňov. Ako aj iné lesné ovocie, aj jahody pomáhajú znižovať krvný tlak.

Kotvičník zemný(25 mg) - Táto bylinka je dobre známa aj športovcom, ktorí ju využívajú aj ako prírodné anabolikum. Za všetko môže jeho výnimočné zloženie: sapogeniny alkaloidy harman a harmin bioflavonoidy fytosteroly triesloviny živice

•Aróma •Konzervant : sorbát draselný (E202) •Antioxidant : oxid siričitý (E220) •Prírodný kofeín z kávovníka (65 mg v 1 dávke)


Konzistenciou je sirup Dobré ráno (prvý) oveľa hustejší, pretože neobsahuje vodu. Je aj výrazne sladký a denná dávka predstavuje 40 ml. Celá fľaša obsahuje 250ml. Má sa dávať ráno alebo ak pociťujete únavu. Takže si to buď rozložiť na 20 ml ráno a 10 počas dňa. Ak privoniate, pocítite sladkú bylinkovú vôňu. Dala by sa prirovnať k sladkému bobulovému ovociu. Na jazyku vás najprv očarí výrazná sladkosť, ktorá ďalej prechádza do svojho horkastejšeho základu. All dente!

Červená farba (ktorá nám napovedá o svojom vínnom obsahu) patrí k sirupu dobrou noc. Obsahuje pitnú vodu, takže je celkom riedky a chutí ako sladšie víno. Osobne ma zaujíma aká vínna odroda bola použitá. Či to bol Merlot, Syrah alebo Cabernet. Alebo čosi iné? Z buketu sa to vyčítať veľmi nedá.



 


Comments

1 D. D. | Web | 3. july 2014 at 13:17 | React

Joo tenhle obchůdek tady máme, ale nikdy jsem si tam nic nekoupila..

2 Piper Piper | Email | 3. july 2014 at 13:39 | React

trosku ma mrzi, ze si do recenzie nepripisala aj tvoje osobne pocity z toho produktu (a aj ako dlho si ho skusala, ci si myslis, ze zabera tak ako slubuju,...)

3 Fleur Fleur | Web | 3. july 2014 at 14:10 | React

aha :) snažila som sa to prečítať celé. Mne to nerobí problém prečítať si článok a venovať čas autorovi a podeliť sa s ním o moje myšlienky prostredníctvom komentáru. Ale toto fuu. No vieš chémia a fyzika a trochu aj biologia a z velkej čati medicína nie sú mojou parketou. A také veci ako sorbát draselný alebo táto veta -  Eleuterozidy zo skupiny B, tiež zo skupín AM a ciwujianozid A- E -  mi absolutne nič nehovorí. Nerozumiem tomu. A aj keď sa to snažím pochopiť jediné čo dokážem je sa to naučiť naspamäť ale aj tak neviem o čo ide. Preto z  chem , fyz som mala trojky -_- Ale tak ďakujem za recenziu z ktorej som ja - "mudra hlava" pochopila len neakú tp časť. neber to zle ale ja tomu naozaj nechápem :( Ale može to byť dobré pretože niekedy večer vstanem unavená alebo večer  ma trápi nespavosť .. Tak by som si to asi aj kupila. Najmä preto že to vyznie ako sladký liek :)

4 Impossible♥ || allys-cook.blog.cz Impossible♥ || allys-cook.blog.cz | Web | 3. july 2014 at 16:45 | React

Natočit to nemůžu no, nechystám se to udělat teď..ale je to plyšové morče a já už dlouho mluvím o tom,že ho chci a tak ho dám do boxu a ono hvízdá.. tak jestli si toho potom někdo všimne :D kik je na doplňky supr a za tu šperkovnici děkuju =) je to lehoučké a na léto ideální ^^ to já jsem taky ráda a divím se

5 Simmie Simmie | Web | 3. july 2014 at 17:01 | React

V prvom rade ďakujem za krásny komentár na blogu, moje sebavadomie poskočilo o stupeň  vyššie:D

Manufakturu v meste nemáme, aspoň ja mám ten pocit a hoci nie som na takúto "bio"(neviem, či sa dá hovoriť o bio kozmetike, tak preto tie úvodzovky) kozmetiku, tieto sirupy ma zaujali - len neviem, či by mi nebolo ľúto dať 5 eur za 250 mililitrov a pritom denne vypiť nejakých 40 mililitrov - ak počítam dobre, pri dennej dávke to vystačí na necelý týždeň... a taktiež tá E dvestodvadsiatka - je síce pravda, že je vo väčšine výrobkov...
Každopádne to vyzerá zaujímavo, veľmi sa mi páči, že si to tak pekne rozpísala a priblížila nám zloženie - za to ťa neskutočne uznávam! Taktiež krásne nafotené, vidno, že si s každým článkom dáš námahu.
Možno by som skúsila ten "nočný" sirup, keďže tam je tá medovka a mňa dosť trápi nespavosť... Takže ďakujem za tipy, porozmýšľam ich kúpou:) A ak ti nebude vadiť mi odpovedať, ako brigáduješ? Že máš taký vpohode čas, že poobede, to by sa aj mne hodilo od 14.-22:D Respektíve v akej oblasti alebo tak.... ale ak sa to nejako dotýka tvojho súkromia alebo tak, nemusíš odpovedať... Ale to už ide pomimo článku:D

6 Andrea Andrea | Web | 3. july 2014 at 17:02 | React

Kolem tohoto obchůdku pořád kroužím, zaujal mě a já tam stále nezabrousila protože jsem si nebyla jistá. No, přesvědčila jsi mě, výrobky vypadají úžasně a já miluju všechno co obsahuje bylinky :)

7 Mousie Mousie | Web | 3. july 2014 at 17:25 | React

Ach, máš boží blog! O.o .. a jinak knižní výzva probíhá tu - http://mousie-e.blog.cz/1407/knizni-vyzva-na-rok-2014 :) .. no já šla do červené a teď jdu akorát dát článek o tom :D

8 Eliza Eliza | Web | 3. july 2014 at 17:42 | React

Tak o tom jsem ještě neslyšela. Jsem ale ráda, že jsem na to u tebe na blogu narazila! Rozhodně se podívám co mají, jelikož se mi nehorázně líbí design jak té tašky tak i "flašek" :)

9 Denisa Vargová - 16 let Denisa Vargová - 16 let | Web | 3. july 2014 at 18:45 | React

Tak já z MANUFAKTURY nemám konkrétně nic, ale když chci mamince udělat radost tak sahám po krémech a proto doma máme ten rybízový a ještě grapefruitový :) hodně času trávím tím, že je čichám, protože fakt famózně voní a já to prostě miluju <3 krémy z manufaktury jsou úplně nejbožejší na celém světě <3 jinak moc pěkně si to celé popsala jde vidět, že sis s tím dala práci hlavně co se týče těch bylinek :) jinak hudba, kterou si zvolila ke čtení je hrozně příjemná, ale usínala jsme u toho :D ale je boží!! <3 článek jsem si přečetla :) a fotky jsou moc pěkné :) brigádu si jinak užij a znovu po půl roce NÁDHERNÝ BLOG!! <3

10 Victoria Victoria | Web | 3. july 2014 at 19:20 | React

Z Manufaktury ešte nemám nič, ale rozhodne si odtiaľ niečo kúpim! :) Tie sirupy vyzerajú veľmi dobre :)

A celkovo máš pekný blog a super články! :)

11 lolyle lolyle | Web | 3. july 2014 at 19:35 | React

O produktech této značky jsem už něco slyšela, asi se po nich podívám ;).

12 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | Email | Web | 3. july 2014 at 19:38 | React

Vůbec neznám, ale opravdu moc mě zaujaly, hlavně ten na dobrou noc :-)

13 El.Michelle El.Michelle | Web | 3. july 2014 at 20:28 | React

Párkrát jsem se po těchto sirupech v Manufaktuře dívala, ale nekoupila. Možná ale, až tam zase půjdu, si to koupím :)

14 lolyle lolyle | Web | 3. july 2014 at 20:44 | React

Moc děkuji :)
. . . . . . . .
Máš moc pěkné plány, na brigádu můžu jít až příští rok, ale už jí mám s kamarádkou více méně domluvenou :). Kurt mám doma, takže na ně chodit nemusíme ;).
Užij si léto a hlavně ať ti všechny tvé plány vyjdou ;).

15 Avis Avis | Web | 3. july 2014 at 21:03 | React

Páni, vypadá to zajímavě. Strašně se mi líbí ty lahvičky a mašličky na nich, je to takové roztomilé a moc pěkné. Já jsem na tyhle věci úplně ujetá, protože věřím, že to pomáhá. Kamrádka toho má strašně moc, na dobrý spánek, pak jsou u nás v obchodech i takové spreje na provonění vzduchu, je toho spousta a je to vážně skvělé. :) Já osobně jsem si ještě nic nekoupila, ale teď si určitě něco koupím. :) Díky za inspiraci. :)

16 El.Michelle El.Michelle | Web | 3. july 2014 at 21:11 | React

Jé, děkuji moc za krásný komentář. Jsem moc ráda, že jsem ti dala takovou motivaci :)
Ohledně tvých otázek. Kupovat si takové potraviny zvládám (zatím) docela dobře. Ale to hlavně proto, že je nejím tak často. Například ty lněné krekry si dám tam jednou za dva týdny, nebo když je nouze a nevím, co jiného si vzít. Říkám tomu takové SOS jídlo :D A když si kupuji třeba chia semínka, která jsou celkem drahá, tak oni mi vydrží dlouho. To stejné i lněný nebo avokádový olej. Teď přes léto je super, že jím vlastně převážně ovoce a zeleninu a tu mi kupují rodiče, takže teď toho neutratím tolik (ale jak se znám, tak budu kupovat zase samé nové věci, takže budu utrácet tak i tak). :D
Co se týká pleti, tak ji mám výrazně lepší. Před půl rokem to nebylo ještě tak dobré jako teď, když jsem se začala stravovat převážně netepelně upravenou stravou. Mým cílem tohoto stravování je čístá, hezká pleť. Mám totiž problémy s akné i mastnou pletí a bojuji s tím už asi pět let. Teď přes prázdniny si chci udělat velkou detoxikaci a budu věřit, že jednou se té krásné pleti dočkám :)

17 Sodomagor. Sodomagor. | Web | 3. july 2014 at 21:42 | React

Chtěla bych ti opravdu, ale opravdu moc poděkovat za dlouhý, vyčerpávající a motivační komentář. Ani si nedokážeš představit, jak si toho vážím, co jsi napsala. Asi jsem vážně potřebovala někoho, kdo mi to takhle všechno poví, abych si v sobě pár věcí urovnala. Musíš být skvělý člověk, ať už tady tak v reálném životě. A tvý přátelé můžou být rádi, že tě mají.
Já mývám hodně často tyhlety moje úzkostní stavy. A potřebuju někoho, kdo mě postaví zpátky nohama pevně na zem. Co se týče toho přítele, tak ano, trápí mě. Ale na druhou stranu je to druhá polovina mě, bez něj bych to nebyla já. Už hodněkrát jsem se rozhodovala, že to ukončím. Vydržela jsem bez něj max. 2 dny, a zase jsme se k sobě vrátili. Čekat na to, že se změní, je asi něco podobného, jako když čtu podruhé tu samou knihu, a čekám, že se její konec změní. Potřebovala bych někam vypadnout, hodně daleko. Pročistit si hlavu, myšlenky a tak :). Bylo by to fajn.

O těchto produktech jsem hodněkrát slyšela. Moje bábi používá krém. Úplně nádherně voní! :)

18 Candy Candy | Web | 3. july 2014 at 22:35 | React

Tie oleje vyzerajú úplne super, najviac sa mi ale páčia tie fotky :P veľmi pekná recenzia :)

19 tahalaumpra tahalaumpra | Web | 4. july 2014 at 0:24 | React

Také niečo som v živote nevyskúšala, ale vyzerá to vábivo!

20 Ellaria Ellaria | Web | 4. july 2014 at 0:32 | React

Tahle firma/krámek má velmi zajímavé výrobky, jednou jsem dárkem dostala jakýsi mojitový sirup a byla to vážně dobrota! :-)

21 Michaela Michaela | Web | 4. july 2014 at 8:24 | React

No téda,
tady to ale prokouklo! ♥
Máš překrásný nový design. Líbí se mi zvolené barvičky a fotky! Je neskutečně příjemný.

K mému wishlistu:
To víš, já jsem si řekla, že jsou lepší taková ta "nehmotná" přání. Myslím, že si je člověk více váží. Tedy alespoň já ano. Ano, spoustu z nich mám spojeno s láskou. Momentálně jsme ještě v té fázi "ZASLEPENÍ LÁSKOU" :D
Však to určitě také znáš...

Ke tvému článku:
Všechny výrobky vypadají luxusně. O téhle "firmě" jsem ještě neslyšela, nebo alespoň ne natolik, abych věděla, o co se jedná.
Fotografie jsou naprosto luxusní! Já bohužel pro takové fotky nemám to správné oko... :D

PS: Mnohokrát děkuji za tvůj komentář! Vždy si vážim moc toho, když někdo stráví nějaký ten čas nad mým článkem a vyjádří se opravdu od rdce a ne takové ty komentáře typu: Pěkný článek! Moc povedené! apod. Takže DĚKUJI!
A jsem moc ráda, že jsi se vrátila, vždy jsem moc ráda chodila na tvůj blog. Bohužel však neměla čas na tak krásné komentáře, jako jsi zanechala ty u mě. :)

22 Michaela Michaela | Web | 4. july 2014 at 8:37 | React

* Jo a ještě něco!
Snad ti nevadí, že jsem ti ukradla nápad s těmi png obrázky v menu... Když to je tak skvělý nápad... Ty máš prostě vždy skvělé nápady.
Fajn, teď to vypadá, jako bych ti lezla s prominutím do prd*le... Ale píšu jen pravdu a to, co cítím! ;) Jako blogerka jsi mým obrovským vzorem!

Přeji krásný den ♥

23 Luise  ❤ Luise ❤ | Web | 4. july 2014 at 10:43 | React

O této kosmetice jsem slyšela právě z tvého blogu, asi už před rokem (jinak jsem ráda, že už opět píšeš), též mám ráda přírodní kosmetiku, zdá se mi to mnohem lepší než do/na sebe cpát tuny chemie...

S odpolední brigádou máš štěstí, já chodím ráno od šesti do tří odpoledne a je to peklo vstávat brzy ráno, několikrát už jsem litovala kam jsem se to upsala, mám sto chutí dát výpověď, ale pak si uvědomím, že bych byla bez příjmu peněz a to bych asi nepřežila :)

Používám podobné výrobky od podobné firmy, ale tyhle bych mohla také někdy vyzkoušet :)

24 Nezábudka Nezábudka | Email | Web | 4. july 2014 at 10:58 | React

Prečítala som to celé, ale dalo mi to zabrať. Chémií, biológií (a neviem čomu ešte) veľmi nerozumiem, takže... :D Ale pekne si to zhrnula, fotky sa podarili.

Mám doma dve výrobky od Manufaktury. Vínny sprchový gél a nejaký čaj. Obidva sú výborné! :)

25 DenysΔ DenysΔ | Web | 4. july 2014 at 11:57 | React

abych řekla pravdu tak o tomhle jsem nikdy neslyšela, ale vypadá to hrozně dobře!!:)
každopádně se mi strašně líbí tvoje fotky:)

26 blushwine blushwine | Web | 4. july 2014 at 12:58 | React

Na tuhle značku už pokoukávám pěkně dlouho, ale ještě jsem obchod nenavštívila, možná už tak brzo učiním :-).

27 C. C. | Web | 4. july 2014 at 16:01 | React

O Manufakture som sa dozvedela vďaka tvojmu blogu, keď si o tom písala už tak dávnejšie. Minule, keď som ten obchod videla som si na teba hneď spomenula :D
Tieto sirupy vyzerajú super! :)
Inak, ďakujem za pochvalu obočia ^_^ Veľmi si ma potešila!! :)

28 Sinead Sinead | Web | 4. july 2014 at 16:35 | React

manufakturu som videla v obchodoch a tiež ma zaujal ich design, taký milý vintage štýl. :) syrupy vyzerajú mňamkovo :D
inak krásny nový layout blogu, to záhlavie je úžasné!!

29 Kája Kája | Web | 4. july 2014 at 16:48 | React

Produkty z Manufaktury moc neznám, ale vím, že ty máš jejich výrobky moc ráda a často tu vídám tvé recenze. Ráda si je přečtu a některé výrobky mě i dost zaujmou :) Nedávno jsem na pražském letišti (když jsme letěly s maminou do Paříže) koukla do takového obchůdku a musím říct, že je to tam velice příjemné. A ceny zas tak přehnané také nejsou, docela to ujde :) Jsou v dnešní době i dražší výrobky. Jenže tyto jsou zajisté kvalitní a koukám, že i přírodní. Navíc mají vždy nádherně nazdobené lahvičky, to prostě člověka zaujme a hned něco z toho musí mít doma!

30 barbara-parker barbara-parker | Web | 4. july 2014 at 18:58 | React

Ty fotky jsou strašně super!:) Mimoto jsem už delší dobu přemýšlela nad tím, že tuhle kosmetiku vyzkouším, takže dobré rady:)

31 LinDa☮ LinDa☮ | Web | 5. july 2014 at 11:34 | React

Krásny článok. Veľa slovám som nerozumela, čo je pravdepodobné lebo medicínu neštudujem (zatiaľ). Ale možno pôjdem, čo je však vo hviezdach lebo budem len druháčka na gymnáziu. Mám ešte čas si to všetko premyslieť.
Najviac sa mi páči slovo "ciwujianozid" :D Také krásne, zvučné, poľsky znejúce :D
Inak, O manufakture som počula prvýkrát na tvojom blogu a odvtedy som ju videla už aj na ďalších blogoch. Žiaľ, od nich zatiaľ ešte nič nemám.

32 monbella monbella | Web | 5. july 2014 at 12:06 | React

Miluji manufakturu, naposled jsem s ní dělala give away, kterou výhrala xoxogossip girl :) Super článek, je vidět, že jsi to neodflákla !

33 Mima :) Mima :) | 21. july 2014 at 13:10 | React

Milujem túto značku :). Škoda že k nej nemám taký prístup, a preto len málo sa dostanem k nejakým produktom tejto značky.
Zvyčajne si kupujem sprchové gély, pretože sú úžasné :). Vínové som mala naposledy a a nádherne voňali, ale myslím, že aj ty si ich mala ak si dobre pamätám z článkov :).
Aj tieto sirupy by som rada vyskúšala, tak sa hádam čo najskôr dostanem k tomuto obchodu.

34 lion.|http://lionempire.blog.cz lion.|http://lionempire.blog.cz | 21. july 2014 at 16:26 | React

Manufakturu tú nemáme. Ale veľmi ma tento článok zaujal, milujem tvoje články kde spomenieš nejaký účinok niečoho. A tie fotky. :3

35 Kika Kika | Email | Web | 15. august 2014 at 10:02 | React

:-) moc pěkná rezence, manufaktura je moje srdeční záležitost - dělala jsem tam 3 roky prodavačku (v Brně v Olympii) :D

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement