August 2014

Manufaktura recenzia | Černý rybíz

20. august 2014 at 17:05 | Sydney |  Herbs and cosmetics
Srdečne Vás vítam pri novom článku, na ktorý som sa už dlho chystala :) Dnes to bude recenzia na kozmetiku od mojej obľúbenej značky Manufaktura z ich limitovanej edície čierna ríbezľa. Čierna ríbezľa nie len že patrí medzi moje obľúbené bobuľoviny, ale od teraz bude aj obľúbenou zložkou kozmetiky. Vždy ma mrzí akurát to, že limitované edície nestoja v poličkách v Ncentre viac ako pol roka a tak je naozaj rarita zohnať limitky o dosť neskorší čas. Preto som si spravila práve teraz celú zbierku čiernej ríbezle ktorá mi vydrží snáď aspoň do decembra (?) Rovnako ako v kamenných obchodoch ale aj na internete nájdete aj ríbezľový čaj, ktorý je súčasťou tejto sady. Ten však bude spadať v budúcnosti pod iný článok.

Momentálne každé ráno skoro vstávam, pretože robím ranné smeny a poobede nemám nejako čas/náladu na blog a preto som žiadnym novým článkom neprispela. Najbližšie by som chcela pridať čosi do psychológie a prestavať anglické menu na slovenské. Aj práve komentáre v klube mi pomohli bližšie si uvedomiť, že by bolo lepšie viesť menu v slovenčine, pretože keď aj príde na môj blog niekto z cudziny, článkom nerozumie a tak mu popisky v menu budú zbytočné, keď celý text bude stále v slovenčine. Hoc registrujem všetky zahraničné návštevy, dĺžka pobytu na stránke nie je veľmi dlhá. Takže na čítanie článku nestačí. Výrobky som si kupovala v piebehu prázdnin, najprv to bol krém na ruky, potom som si s Vladkou kúpila sprcháč a telové mlieko a naposledy keď som navštívila centro s Kikinou, tak to bol sirup ktorý im prišiel až v polovici augusta, kedže sa míňal najrýchlejšie a nestačili vyrábať.
Dnes sa konečne plánujem popozerať po vašich blogoch, čo to pokomentovať a pozrieť si stiahnutú čast z Kobry 11 pilotného dielu 7.série Krst ohňom. Príjemné čítanie :)


(Môj obľúbený song z Harryho 6)


Prvým výrobkom ktorý je zo všetkých najmenší je krém na ruky. Na dva produkty som si pripravila rozpísané zloženie a ku každému väčšinou latinskému názvu aj popis a na čo je to určené. Takže keď nájdete napr. v kréme Allantoin, budete vedieť že je hypoalergénny, vysoko tolerovaný a vhodný pre ľudí s akné, ekzémom a i. Krém sa veľmi rýchlo vpije čo je veľké plus, lebo nemám rada, keď sa krém nevie vpiť a potom mám ešte hodinu mastné ruky a ničoho sa nemôžem chytiť. Od tretieho ročníka ho začnem nosiť so sebou do školy a stane sa mojou povinnou výbavou :D Zložením som milo prekvapená, kedže sú tam rôzne výťažky, oleje a zvláčňujúce látky. Moc ma však nepotešil benzoan sodný, ktorý som našla aj v ich sirupoch. Teraz by ma zaujímalo, či by sa dalo nahradiť niečím iným.


Simply infused ice cubes (Jednoduché ľadové kocky s ovocím)

14. august 2014 at 9:54 | Sydney |  Herbs and cosmetics
Prajem Vám krásne ráno :) Dnes som si povedala že si trochu privstanem a to z jednoduchého dôvodu : Keď sa prídete dnes porozhliadať na blog, bude na vás vykúkať nový inšpiratívny článok. Fotky som fotila asi pred dvomi týždňami, pretože som dopredu vedela že teraz na to nebudem mať čas. Dnešný týždeň ťahám na brigáde poobednú a ráno sa potrebujem vyspať. Ani si neviete predstaviť akú radosť mi vždy robia nové komentáre, ako sa usmievam keď si ich čítam a potom v duchu ďakujem, že mám takých skvelých čitateľov. Okrem toho zajtra ráno nájdete na stránke klubu (klub.blog.cz) o ôsmej hodine ráno článok o mojom prijatí kde si budete môcť prečítať niečo málo o mne, vzniknutí blogu a takisto sa budete môcť v komentároch otvorene vyjadriť svojím názorom. Už teraz sa bojím, aká pozitívno-negatívna vlna kritiky sa zajtra rozvanie. Ale je to nová skúsenosť a ja ju s otvorenou náručou vítam.

Aby som konečne prešla k meritu veci. Tieto skutočne jednoduché ľadové kocky prinesú okrem ľadového osvieženia aj nové chute. Nižšie som vám pripravila akýsi zoznam inšpirácie, podľa ktorého si môžete aj vy už dnes zhotoviť tieto infused ice cubes. Priznám sa, že keď si spravím napr.zelený čaj do šálky a po vychladnutí k nemu pridám citrónovú kocku, je to naozaj znamenitá kombinácia. Citrón je zo všetkých príchutí najvýraznejší a vlastne aj všetky podobne kyselé ovocia. Hneď po citróne vynikajú chuťou jahody a potom ostatné. Zeleninové príchute som zatiaľ neskúšala, ale uhorku onedlho zahrniem do mrazničkovej tabuľkovej formy. Rovnako ako sa dá zamraziť coca cola, môžete zamraziť kávu, kokosovú vodu alebo aj monte drink. Skrátka čo len chcete :)



Inšpirácie

Ovocie //

Bobule|čučoriedky, jahody, maliny, ríbezle, černice
•Citrusy|citrón, grapefruit, mandarínka
•Tropická edícia|mango, hruška, ananás, banán, granátové jalbko, liči, karambola
•Ostatné |hrozno, slivky, broskyne, vodný melón

Zelenina // uhorka, mrkvová šťava,

Bylinky // mäta, stévia, levanduľa, šalvia, bazalka, rozmarín

Korenie // zázvor, škorica

Ostatné // kokosová voda, káva, zelený čaj, šípky, gumové cukríky (po zamrznutí sú extrémne želatínové)


Tips for bloggers 9

11. august 2014 at 14:24 | Sydney |  Tips for bloggers
Od októbra 2013 do tejto rubriky nepribudol ani jediný článok tíkajúci sa tipov pre nových/pokročilých bloggerov/bloggerky. Problémom je fakt, že som už vyčerpala skoro všetky tipy a rady, ktoré by som vám mohla poskytnúť. Ale pri poslednej skúsenosti na blogu jednej baby, som prišla k záveru napísať článok na tému, ktorú určite každý kto má blog pozná a je to jeden z blogových problémov. Čo myslíte o čo pôjde? O ľudí z okolia. Takže toto doslova nie sú ani tak tipy, ako obrazy situácií, ale aj tak verím že si každý z nich niečo odnesie a spätnou väzbou sa dozviem práve vaše názory :)

Kto pozná Kikin blog? Najprv by som začala ľuďmi z môjho okolia tými,ktorí môj blog poznajú a ako sa k nemu vlastne dopracovali. V prvom rade Vás chcem všetkých najprv nechať pozdravovať :D Zo základnej školy pozná moju stránku bývalá spolužiačka (ktorá je doteraz moja veľmi dobrá kamarátka) a bývalý spolužiak. O blogu som im povedala sama od seba. Keď som nastúpila na strednú školu na jednej hodine kde sme mali rozprávať svoje záľuby som medzi ne zahrnula fotografovanie a blog. Hneď všetci zbystrili a niektorí sa ma aj pýtali na názov. Ak neblogujete, neviete aký je to pocit. Práve preto sem píšeme, pretože nás nikto nepozná, a spätné reakcie sú nestranné. Ja mám na to taký názor, že človek, ktorý nakukne na môj blog, nakukne hlboko do vnútra mňa. Pretože môžu ma ľudia poznať zo školy, niekto takú, druhý zas inú, ale na blog môžem písať úplne všetko čo mám v sebe. Z mojej aktuálnej stredoškolskej triedy vie o mojej stránke 8 ľudí. Z toho dvom som to vôbec nepovedala len som sa dozvedela že to vedia. A predstavte si ten pocit, keď viete, že si "vás" čítajú ľudia, ktorí nechcete aby vás tak príliš poznali. Ale sú to dvaja ľudia ktorých mám rada, čiže mi neprekážajú. Preto tu platí moje pravidlo : Komu prezradím svoj blog, nevýslovene dôverujem. Zvyšným šiestim ľuďom som o mojom blogu povedala a viem že sem chodia. A taktiež ma teší, keď stojí téma, a proste sa ma spýtajú niečo o blogu. Keď ma pochvália, keď ocenia moju prácu, alebo čosi podobné.
Sama seba sa pýtam prečo niekomu poviem že mám blog a inému nie? Čo sa tíka okolia, pozná môj blog ešte jedna baba (Kaja zdravím ťa), a takisto aj Dominika (Berry; www.featherlets.blog.cz) ale tá je až z východného Slovenska. Nemôžem zabudnúť že o blogu vedia moje tri susedy, z ktorých 2 sú mladšie a jedna staršia. Neprekáža mi to. Len tiež tu bol ten problém, otvoriť sa takto ľuďom, ktorým by som sa už inak viac neotvorila.


Čo keď už to vedia? Ja som mala to šťastie, že poznám inteligentných vyspelých ľudí. Vedia o blogu, čítajú ho, ale neposúvajú to ďalej. Skrátka príde to po nich a tam tá informácia aj končí. Ale zas ak ste mladšia veková kategória (akú je tu často vidieť) a stane sa vám, že na to prídu spolužiažky z triedy, nechajte to plávať. Môže to byť veľmi ťažká skúška samých so sebou, ale oplatí sa. Sami obrúsite svoje názory, ukážete aj ostatným čo vo vás je. Že aj vy ste len špička ľadovca pre ostatných. Ale pod vodou sa nachádza oveľa väčší a silnejší ľadovec, o ktorom ostatní ani netušia že sa tam nachádza. A kto sa nepotopí, na to nikdy nepríde.
Ak vám vyslovene prekáža, že by si čítali vaše články, zmeňte adresu. Nemusíte hneď zrušiť vašu dlhomesačnú prácu, len čo sa vyskytnú zvedavci. Skúste sa aj vžiť ak by ste boli v ich koži, pochopiteľne by vás zaujímali úvahy ľudí, ktorých si myslíte že poznáte, ale pritom sa mýlite.